top of page

Servicii

dinti albi

Estetica dentara

zambet frumos

Tratamente odontale

. Coroanele de zirconiu

Zirconiul este un material deosebit de estetic, rezistent, biocompatibil. Spre deosebire de lucrarile clasice de ceramica, fiind un material foarte rezistent, poate fi folosit fara suport metalic si in zonele posterioare. Deoarece necesita o preparatie minima a dintelui, nu este iritant pulpar si are o biocompatibilitate crescuta. Este un material total bioinert. Poate fi folosit atat pentru realizarea unei singure coroane cat si pentru realizarea unei punti dentare, tot datorita rezistentei crescute. Se foloseste pentru lucrari deosebit de estetice atat in zonele anterioare cat si posterioare.

 

II. Tratamente de albire profesionala incluzand:

Detartraj;
Periaj;
Tratament gingival si kit de albire ULTRADENT USA, cu rezultate spectaculoase
 
III. Obturatii fizionomice

 

IV. Fatete de ceramica

​

V. Coroane de ceramica cu suport metalic;

VI.  Coroane full-ceramic – fara suport metalic – deosebit de estetice

​

Profilaxie

Clinica noastra recomanda prezentarea la control bianual. Odata cu prezentarea la control, recomandam pacientilor detartraj, periaj profesional, tratament al gingiilor tratament cu PROPHY JET pentru pastrarea starii de sanatate la nivelul cavitatii orale. Recomandam ca aceste proceduri sa fie facute bianual pentru indepartarea tartrului supra/subgingival care se depune pe dinte si pe gingie, tartrul fiind principala cauza de pierdere a dintilor si factorul determinant in aparitia parodontozei.

Albirea dintilor

Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare (coloratii) usoare si moderate aparute pe dintii vitali si devitali. Albirea dintilor vitali consta in aplicarea produselor de albire pe suprafata smaltului dentar fara a afecta coloratia dentinei. Albirea dintilor devitali (fara pulpa) se face prin aplicarea produselor de albire in camera pulpara.

Efectele albirii dureaza aproximativ 3 ani, dar variaza in functie de persoana.Efectul se va pastra mai putin daca sunteti fumator, daca mancati sau beti produse care pot pata dintii.

  • Odontoterapia (terapia odontala) reprezinta tratamentul cariei dentare. Medicul stomatolog va aprecia gradul de afectare al dintilor prin carie si va va recomanda cel mai eficient tratament pentru leziunea dvs. dentara.

 

  • Cel mai des cariile se dezvolta pe suprafetele de masticatie ale dintilor, in santurile si fosetele dintilor, dar uneori apar in zone mai putin vizibile ale dintilor si anume la punctele de contact dintre dinti. In acest caz numai medical stomatolog va aprecia existenta sau nu a cariei dentare.
  • In mod normal este necesar sa va prezentati la un control stomatologic de 2 ori pe an. Numai in acest fel se pot descoperi leziuni carioase in stadiu incipient. Depistarea cariilor dentare in faza incipienta garanteaza tratamentul efectuat. Cu cit leziunea carioasa este descoperita mai devreme sunt sanse mai mari de a pastra dintele vital (cu nerv).

 

  • In cazul in care nu v-ati prezentat la medic periodic, veniti imediat ce ati observat o modificare de culoare pe suprafata dintelui sau la primul semn de sensibilitate dentara.
  • Cabinetul nostru va pune la dispozitie o gama foarte larga de materiale folosite pentru tratamentul cariei, urmarind a realiza un tratament rezistent pe termen lung, cit si fizionomic, aspectul estetic fiind foarte important pentru pacientii nostrii.

 

  • Materialele folosite in clinica noastra fiind unele dintre cele mai nou aparute in domeniul stomatologic ne permit sa va oferim o garantie pentru toate obturatiile coronare (plombele) pe o perioada de minim 2 ani.
fatete inainte-dupa
fatete inainte-dupa
fatete inainte-dupa
fatete inainte-dupa
fatete inainte-dupa
dantura frumoasa

Protetica dentara simpla/complexa

Cabinetul nostra realizeaza in colaborare cu laboratorul propriu de tehnica dentara lucrari executate conform standardelor europene, cu materiale de cea mai buna calitate (lucrari protetice fixe simple si pe implante; lucrari protetice mobile). Oferim solutii moderne de protezare, deosebit de estetice, cu GARANTIA LUCRARILOR:

 
    
  

  • lucrari de zirconiu: zirconiul este un material deosebit de estetic, rezistent, biocompatibil. Spre deosebire de lucrarile clasice de ceramica, fiind un material foarte rezistent, poate fi folosit fara suport metalic si in zonele posterioare. Deoarece necesita o preparatie minima a dintelui, nu este iritant pulpar si are o biocompatibilitate crescuta. Este un material total bioinert. Poate fi folosit atat pentru realizarea unei singure coroane cat si pentru realizarea unei punti dentare, tot datorita rezistentei crescute. Se foloseste pentru lucrari deosebit de estetice atat in zonele anterioare cat si posterioare.
  • lucrari clasice de ceramica cu support metalic (Ni-Cr sau Au-Pt) sau fara suport metalic: full ceramic;
  • lucrari de ceramica pe implante;
  • lucrari protetice semifixe pe implante;
  • lucrari protetice semifixe si mobile clasice.

 

dinti albi

Implantologie/
Chirurgie orala /

Implantul dentar

Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Implanturile dentare reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

Procedura chirurgicala
Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale pentru inserarea implanturilor permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.


Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

Multi pacienti nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se poate recurge la protetica pe implante. Aceasta cuprinde cuprinde pe scurt: implantul dentar (partea care se insera in os), bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si coroana dentara (restaurarea protetica finala).

Materialul din care sunt realizate implanturile dentare -titanul- are proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa.

Cine sunt candidatii la implanturi dentare?
Implanturile sunt recomandate pentru pacientii de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant.

Recomandari
E bine de precizat ca dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.

Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade "cu gura pana la urechi". Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.

bottom of page